Werken als au pair in Amerika

Een tussenjaar naar Amerika staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. Niet voor niets, want Amerika heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Denk aan de diverse nationale parken, de grote steden, de kustlijn, enzovoorts. Om deze wens in vervulling te laten gaan, kan tijdens je tussenjaar als au pair in Amerika werken een goede optie zijn.

Het leven in Amerika is erg duur, waardoor je relatief veel spaargeld nodig hebt om een reis door Amerika te kunnen maken. Accommodaties zijn duurder dan in Europa, gezond eten en drinken is er duur, uitjes zijn prijzig, enzovoorts. Door als au pair in Amerika te werken tijdens je tussenjaar, hoef je niets te betalen voor de accommodatie en het eten en drinken. Tegelijkertijd krijg je een financiële vergoeding voor de uren die je werkt! 

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over in je tussenjaar als au pair in Amerika werken. Het is belangrijk om tijdig aan de voorbereidingen te beginnen. Het aanvragen van een visum duurt vaak bijvoorbeeld al snel meerdere weken tot zelfs maanden. 

Aan de slag als au pair in Amerika 

Als au pair in Amerika werken betekent dat je tijdelijk onderdeel wordt van een gastgezin. Op het moment dat de ouders vertrekken om te gaan werken, neem je als au pair de zorg over de kinderen van de ouders over. Een belangrijk verschil tussen een au pair en een oppas is dat je als au pair 24 uur per dag en 7 dagen per week bij het gastgezin betrokken bent. Je slaapt bij het gastgezin, je eet met het gezin mee, je gaat af en toe mee naar een uitje om op de kinderen te letten, enzovoorts. 

Groot voordeel van werken als au pair in Amerika is het feit, dat je zelf geen omkijken hebt naar het regelen van een accommodatie. Dit is niet alleen makkelijk, maar bespaart je ook veel geld. Accommodaties zijn in Amerika behoorlijk prijzig! Daarnaast krijg je voor de gewerkte uren een financiële beloning. Deze kun je gebruiken om in het tweede deel van je tussenjaar in Amerika rond te reizen. 

Organisatie om in een tussenjaar als au pair te werken 

Er zijn in Nederland verschillende organisaties, die je kunnen helpen wanneer je in een tussenjaar als au pair in Amerika wilt gaan werken. De organisaties zoeken samen met je naar een geschikt gastgezin. Belangrijk hierbij is dat er een klik is tussen jou en het gastgezin. Ook helpt een dergelijke organisatie je bij het treffen van andere voorbereidingen. Je kunt denken aan eventuele vaccinaties die je moet halen om Amerika in te komen, het aanvragen van een visum, enzovoorts. Over het aanvragen van een visum lees je later op deze pagina meer. Vaccinaties zijn in de meeste gevallen niet nodig in Amerika, afhankelijk van het land waarvandaan je Amerika binnenkomt. 

Zelf op zoek naar een gastgezin 

Naast de mogelijkheid om een organisatie in te schakelen wanneer je in Amerika als au pair wilt werken, kun je er ook voor kiezen om zelf naar een gastgezin te zoeken. Er zijn verschillende websites waarop gastgezinnen aangeven op zoek te zijn naar een au pair. Belangrijk is dat je de Engelse taal machtig bent. Vaak volgt er een korte sollicitatieprocedure, in de vorm van een klikgesprek met het gastgezin. 

Visum voor Nederlandse au pair in Amerika 

Als Nederlander heb je een visum nodig, wanneer je als au pair in Amerika wilt gaan werken tijdens je tussenjaar. Je kunt online meer informatie vinden over de verschillende soorten visums die Amerika biedt. Belangrijk hierbij is om vooraf na te denken over de activiteiten die je in Amerika wilt gaan ondernemen. Ben je bijvoorbeeld van plan om een educatieve conferentie te bezoeken? In dat geval is een ander type visum nodig, dan wanneer je als toerist rond wilt kunnen reizen na je periode als au pair in Amerika. Het aanvraagproces kun je online in gang zetten. Zoals eerder genoemd neemt dit al snel meerdere weken tot enkele maanden in beslag. Begin hier om deze reden tijdig mee!  

Veelgestelde vragen over een tussenjaar als au pair in Amerika 

Het kan best lastig zijn om je voor te bereiden op een tussenjaar, waarin je als au pair in Amerika werkt. Regelmatig krijgen we vragen van bezoekers over dit onderwerp. Moet ik een visum halen, als ik in een tussenjaar als au pair in Amerika wil gaan werken? Heb ik een inenting nodig? Zijn er organisaties die mij kunnen helpen? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die het meest gesteld worden. Heb je zelf nog een vraag? Laat deze achter in de reacties onderaan de pagina.

Heb ik een visum nodig om als au pair in Amerika te werken?

Als au pair in Amerika werken tijdens je tussenjaar betekent in de meeste gevallen dat je een visum nodig hebt. Je kunt de visumaanvraag online indienen en dit vervolgens bij de ambassade afwikkelen.

Moet ik mij laten inenten voor mijn tussenjaar als au pair in Amerika?

Het is niet noodzakelijk om je in te laten enten, wanneer je voor een tussenjaar als au pair in Amerika kiest. Kijk op de website van de GGD, wanneer je hier meer over wilt weten.

Kan ik werken als au pair in Amerika combineren met reizen?

Tijdens je tussenjaar als au pair in Amerika werken betekent dat je onderdeel wordt van een gastgezin. In je vrije tijd heb je de gelegenheid om een stad of de omgeving te verkennen. Ook kun je in het tweede deel van je tussenjaar reizen.

Hoe kan ik als au pair in Amerika werken tijdens een tussenjaar?

Er zijn verschillende Nederlandse organisaties, die je kunnen helpen bij het vinden van een gastgezin in Amerika. Het is belangrijk dat er een klik is tussen jou en het gastgezin.

Wat betekent werken als au pair tijdens een tussenjaar in Amerika?

Een au pair is onderdeel van een Amerikaans gastgezin. Je slaapt er en je eet met het gezin mee. Overdag pas je op de kinderen, zodat de ouders tijd hebben om te werken.

Plaats een reactie