Tussenjaar naar Australië

In de afgelopen tien tot vijftien jaar is een tussenjaar naar het buitenland en met name naar Australië steeds populairder geworden. Dit heeft verschillende redenen. Denk aan het fijne klimaat in Australië, het feit dat Australië een goed ontwikkeld land is en de diversiteit aan fraaie steden en natuurparken die je er vindt. Het maakt dat je zelfs in een jaar lang niet alles van Australië zal zien! Een goede reden om er op een later moment nog eens terug te keren.

Bij een tussenjaar naar Australië zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met het visum wat je voor veel landen nodig hebt? Is het noodzakelijk om inentingen te halen, als ik een tussenjaar naar Australië overweeg? 

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een tussenjaar naar Australië. Het is verstandig om ver voor je reis te beginnen met het maken van plannen. 

Inspiratie voor een tussenjaar naar Australië 

Australië heeft een groot aantal fraaie plekken te bieden voor iemand die een tussenjaar naar het land overweegt. Denk bijvoorbeeld aan steden als Sydney en Melbourne. Ook Brisbane en Perth zijn twee steden die je aan zou moeten doen, bij een bezoek aan Australië. Houd er rekening mee, dat je vaak al snel minimaal anderhalf tot twee weken nodig hebt om deze steden te kunnen bekijken. 

Naast de verschillende steden in Australië vind je er bijzonder fraaie landschappen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Orange en Central West. Het is een gebied wat achter de Blue Mountains ligt en vooral bekend staat om de goede wijnen die er gemaakt worden. Overigens zijn ook deze Blue Mountains meer dan het bezoeken waard. Hetzelfde geldt voor de Bay of Fires, het Kalbarri National Park en Philips Island. 

Combineer tussenjaar in Australië met werken 

Een van de nadelen van een tussenjaar naar Australië is het feit, dat het een relatief duur land is. Dit betekent dat je ofwel veel spaargeld moet hebben om de reis te kunnen bekostigen, ofwel een periode moet werken om vervolgens rond te reizen. Voordeel van Australië is dat er voldoende plekken zijn waar je als reiziger kunt gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan het grote aantal lokale boeren wat je in Australië vindt. Ze hebben altijd werk voor een scholier of student. Niet alleen krijg je er vaak een financiële vergoeding voor terug. Ook biedt de boer je onderdak en eten. In je vrije tijd kun je de omgeving alvast verkennen, een accommodatie hoef je niet meer te regelen. 

Werken met paarden in Australië 

Naast de mogelijkheid om op een boerderij te gaan werken in Australië, is ook het werken op een ranch populair. Wanneer je al eens films over Australië bekeken hebt, zal de ranch je niet onbekend zijn. Je maakt hier de stallen schoon, je rijdt op de paarden en geeft bijvoorbeeld instructies aan bezoekers van de ranch. 

Visum voor tussenjaar naar Australië 

Niet alleen de hoge kosten van het leven in Australië zijn een factor om rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Let ook op de noodzaak van het aanvragen van een visum. Wanneer je jonger dan 31 jaar bent, wat voor de meeste mensen met een tussenjaar zal gelden, kun je een zogenaamd Working Holiday visum aanvragen. Het visum maakt het mogelijk om te gaan werken in Australië en dat te combineren met een rondreis van enkele maanden. Houd er rekening mee, dat het visum een jaar te gebruiken is. Je kunt de aanvraag van het visum online in gang zetten. Doe dit op tijd, want het neemt al snel meerdere weken in beslag. 

Inentingen voor reis naar Australië 

In sommige gevallen moet je voor een tussenjaar in het buitenland een aantal inentingen halen vooraf. Voor Australië gelden er geen verplichte inentingen. Let op, Australië stelt een inenting tegen gele koorts verplicht voor mensen die uit landen komen waar dit heerst. Kijk goed of dit voor jou geldt, wanneer je naast Australië ook andere landen bezoekt in je tussenjaar. 

Daar je langere tijd in Australië verblijft, is het risico om een infectie op te lopen iets groter. Het kan om deze reden het overwegen waard zijn om een inenting tegen Japanse encefalitis te halen. Ook een inenting tegen gele koorts kan geen kwaad. Overleg met de huisarts of dit in jouw geval aan te raden is. 

Veelgestelde vragen over tussenjaar naar Australië

Bij een tussenjaar naar Australië zijn er tal van zaken om rekening mee te houden. Het is dan ook niet gek, dat bezoekers regelmatig vragen stellen over een dergelijke reis. Bekijk hieronder het antwoord op de vragen die het meest gesteld zijn. Heb je zelf nog een vraag over een tussenjaar naar Australië? Laat deze in dat geval achter in de reacties onderaan het artikel. 

Heb ik een visum nodig voor een tussenjaar naar Australië?

Om een jaar in Australië te mogen verblijven heb je een visum nodig. Voor personen jonger dan 31 jaar volstaat een Working Holiday visum. Start tijdig met het aanvraagproces, daar dit al snel enkele weken duurt.

Moet ik mij in laten enten bij een tussenjaar naar Australië?

Voor een tussenjaar naar Australië heb je geen specifieke inentingen nodig, naast de inentingen die je in Nederland standaard krijgt als kind.

Kan ik in Australië gaan werken tijdens een tussenjaar?

Er zijn veel scholieren en studenten die het eerste jaar van hun tussenjaar in Australië gebruiken om hier te werken. In het tweede deel van hun tussenjaar reizen ze rond in het land.

Is een tussenjaar naar Australië duur?

Een tussenjaar in Australië is relatief duur. Kosten zitten onder meer in de vliegtickets, maar ook in het leven in Australië zelf. Het is om deze reden dat veel scholieren en studenten een rondreis combineren met een periode van werken.

Welke steden mag ik niet missen bij een tussenjaar in Australië?

Australië kent tal van prachtige steden. Bij een tussenjaar naar Australië mag een bezoek aan Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth zeker niet in het reisschema ontbreken. Er zijn nog meer fraaie steden.

Plaats een reactie