Tussenjaar naar Amerika

Wie droomt er niet van een tussenjaar in Amerika? Dwalen door steden als New York en San Francisco, een bezoek brengen aan Alaska en bijvoorbeeld het Yellowstone Nationaal Park. Voordat je een tussenjaar naar Amerika serieus overweegt zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Welke route ga je volgen? Wat zijn de kosten van een dergelijke reis? Is het slim om eerst je autorijbewijs te halen, zodat je een camper kunt huren? Kun je een tussenjaar in Amerika combineren met een periode van werken in Amerika? Enzovoorts. Op deze pagina lees je alles over wat je moet weten, als je een tussenjaar naar Amerika plant. 

De tussenjaar programma’s naar Amerika

Wil jij graag naar Amerika toe? En weet je al welke functie je wil gaan uitvoeren, oftewel welke baan je wil gaan nemen? Wat je ook wil, je vindt de tussenjaar-programma’s hier allemaal! En met ons handige zoekformulier vind je al snel welke opties er voor jou beschikbaar zijn!

Helaas, we hebben geen programma's gevonden die voldoen aan jouw wensen. Ben je wel dit soort tussenjaar programma's tegengekomen, laat dit dan weten in de reacties en help hiermee andere bezoekers. Bied je deze of andere tussenjaarprogramma’s zelf aan? Neem contact met ons op!

Plannen maken voor een roadtrip door Amerika 

Zelfs wanneer je een volledig jaar naar Amerika gaat voor, na of tijdens je opleiding, zal blijken dat je te weinig tijd hebt om alles te zien. Amerika is dermate groot, dat je al op voorhand een aantal keuzes zal moeten maken. Welke delen van het land bezoek je wel en wat laat je dit keer schieten? Er zijn online tal van reisverslagen van andere reizigers te vinden. Het kan je inspiratie geven en geeft een goed beeld van hetgeen je in een jaar kunt bekijken. Voor je het weet is het tussenjaar in Amerika voorbij! 

Het kan erg leuk zijn om een kleine camper te huren bij een reis naar Amerika. Het huren van een camper mag ook met alleen je autorijbewijs. Let op, er wordt wel een maximum aan het formaat en gewicht van de camper gesteld. Er zijn verschillende lokale verhuurbedrijven waar je zo’n camper kunt huren. Het is ontzettend leuk om bijvoorbeeld de Pacific Coast Highway af te rijden met een camper. Je komt langs tal van fraaie steden en natuurgebieden.

Bezoek de grootste Amerikaanse steden 

Naast het afrijden van de Pacific Coast Highway kiezen veel mensen voor een tussenjaar naar Amerika om hier de grootste steden te bezoeken. Naast New York en San Francisco zouden ook Los Angeles, San Diego en bijvoorbeeld Miami op je lijstje moeten staan. Probeer vooraf een route uit te stippelen en zorg dat je in ieder van deze steden in ieder geval twee weken verblijft. Je hebt die tijd nodig om de stad te kunnen verkennen. Eigenlijk is zelfs twee weken vaak nog te weinig in de Amerikaanse steden. 

Visum voor een tussenjaar in Amerika 

Wanneer je plannen gemaakt hebt voor een tussenjaar naar Amerika, is het belangrijk om een visum of ESTA aan te vragen. Verschillende factoren bepalen welke van beide documenten vereist is. In de meeste gevallen zal dit bij een tussenjaar een visum zijn. Een ESTA is namelijk alleen mogelijk, wanneer je niet langer dan 90 aaneengesloten dagen in Amerika verblijft. Het aanvragen van een visum is daarnaast nodig, wanneer je voornemens bent om in Amerika te gaan werken. 

Amerika kent verschillende soorten visums. Het visum wat je aan moet vragen is afhankelijk van de reden dat je Amerika bezoekt. Ben je voornemens een educatieve conferentie te bezoeken? Wil je in Amerika aan het werk gaan? Enzovoorts. Op de ambassade kan men je meer vertellen over het visum wat je voor jouw tussenjaar naar Amerika aan moet vragen. 

Werken in Amerika als au pair 

Onder meer als au pair werken in Amerika is populair onder scholieren en studenten. Het belangrijkste voordeel hiervan, is dat de kosten voor een verblijf in Amerika grotendeels gedekt zijn. Vaak slaap je bij het gezin waar je zorg draagt over de kinderen. Overdag werk je als au pair, terwijl je in de avond en weekenden vaak tijd voor jezelf hebt. Je kunt de stad bezoeken, of bijvoorbeeld een rondrit door de omgeving maken. 

Ook kun je voor een Nederlands bedrijf met een Amerikaanse vestiging gaan werken, om zo eerst geld te verdienen voor de rondreis door Amerika. In het eerste deel van het tussenjaar werk je voornamelijk, terwijl je het tweede deel van het tussenjaar gebruikt om Amerika zelf te leren kennen. Groot voordeel van eerst werken, is het feit dat je de cultuur al goed kent voordat je op rondreis gaat. 

Vrijwilligerswerk in Amerika 

Naast de mogelijkheid om als au pair te werken bij een jaar in Amerika, kun je ook voor vrijwilligerswerk kiezen. Er zijn verschillende Amerikaanse organisaties, die de hulp van een Nederlandse vrijwilliger goed kunnen gebruiken. Met name in de natuurparken in Amerika is de vraag naar vrijwilligers groot. Het fijne aan het vrijwilligerswerk in deze parken is dat je nog geen afgeronde opleiding hoeft te hebben, om hier aan de slag te kunnen gaan. Tegelijkertijd biedt het vrijwilligerswerk je kansen om je kennis en ervaring te vergroten. In het bijzonder wanneer je een opleiding tot bioloog of geoloog volgt. 

Veelgestelde vragen over tussenjaar naar Amerika 

Wanneer men een tussenjaar naar Amerika aan het plannen is, komen er vaak al snel vragen op. Heb ik een visum nodig voor een tussenjaar in Amerika? Kan ik met een autorijbewijs een camper huren in Amerika? Enzovoorts. Hieronder vind je de antwoorden op vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Heb je zelf nog een vraag? Laat deze achter in de reacties onderaan de pagina.

Heb ik een visum nodig voor een tussenjaar in Amerika?

Een visum is bij een tussenjaar in Amerika nodig, wanneer je in Amerika wilt gaan werken of hier langer dan 90 dagen verblijft. Het aanvragen van een visum kan via de ambassade.

Moet ik mij laten inenten bij een tussenjaar in Amerika?

Bij een tussenjaar naar Amerika heb je geen specifieke inentingen nodig. Houd er wel rekening mee, dat een er ziekte als rabiës (hondsdolheid) voorkomt. Laat een tetanusprik zetten bij een hondenbeet.

Kan ik een reis door Amerika combineren met werken in een tussenjaar?

Veel scholieren en studenten die naar Amerika trekken in een tussenjaar, gaan hier werken als au pair. Overdag wordt er gewerkt, terwijl men de steden en omgeving hiervan in de avond en weekenden verkent.

Is Amerika populair onder scholieren die een tussenjaar nemen?

Amerika is een populaire bestemming voor een tussenjaar. Nadeel aan een tussenjaar in Amerika is wel, dat het leven er relatief duur is. Met name groente en fruit is er veel duurder dan in Nederland. Het voordeel is dat men er Amerikaans spreekt, wat vele Nederlanders al kennen van tv of internet.

Hoe plan ik een tussenjaar in Amerika?

Bij een tussenjaar in Amerika kan het verstandig zijn om vooraf alvast een aantal reisverslagen van andere scholieren en studenten te bekijken. Het geeft je inspiratie. Op deze pagina lees je andere belangrijke punten.

Plaats een reactie